Skip to content

Hundpensionatet

Hundpensionatet stängde 2021 pga pandemin och kommer tyvärr inte att återöppna.
Nu satsar vi enbart på Kattpensionatet i fortsättningen. Tack för 20 fantastiska år till er hundägare och era goa vovvar!

Hundpensionatet består av två röda hus med vita knutar en bit ifrån sjön. Båda husen har tre rum. Två enkelrum – som även passar fint för två mindre hundar tillsammans och ett större rum för två stora hundar eller tre små. De rummen fungerar också som enkelrum om vi inte har någon sådan familj här. Alla har egna hundsängar med filtar, mattor, gardiner, tavlor på väggarna och radio som spelar ”Lugna Favoriter.

Alla hundar har ett eget uterum med tak, upphöjd liggplats med hundfäll och stenbeläggning. Uterummet har hundarna fri tillgång till hela dagen efter frukostrastningen. Radio även utomhus eftersom det är väldigt tyst här. Vi stänger oftast luckan till uterummet på nätterna. Vi promenerar med alla hundar 4 gånger per dag (minst). Ibland kombinerar vi promenaden med att leka i vår stora lekhage också. Om det är möjligt så låter vi gärna en tik och en hane leka tillsammans om de är av lämplig storlek och tycker om varandra. Vi tar inga risker. Om vi är osäkra så får de nöja sig med oss och bollar och leksaker i hagen.

Start på promenader är alltid ca kl 07, kl 11, kl 15 och kl 20. Sluttider finns inte – det blir när alla är rastade helt enkelt. Kl 11 och kl 15 är lite längre promenader och på dessa promenader kan det bli kombination med lek i hagen eller bad i sjön eller annat roligt.

Efter sista kvällspromenaden så sitter vi alltid en liten stund hos varje hund och ”nattar” och kelar så att det är lugnt och fridfullt när vi viskar Godnatt och stänger för dagen. Radion är på även på natten, fast med lite lägre volym bara.

Allt man behöver ta med sig är själva huvudpersonen och ett giltigt vaccinationsintyg. 
Kennelhosta-vaccinet måste man förnya varje år så kolla med din veterinär.

Om det är första gången kan det vara trevligt att ta med något som luktar bekant – en liten filt, handduk eller något annat med vovvens doft på. En favoritleksak eller favoritgodis men
annars finns allt annat här – mat, godis, leksaker matskålar, filtar, sängar – ja allt – framförallt tid och kärlek!
Titta på bilderna och njut av några av alla fantastiska hundar som gästat oss.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.